sobota, 20. oktober 2018

Korošica 2018 - rezultati

Flotno jadranje - Korošica 2018 - že 19. ponovitev

Pričakala nas je močna burja, ki je ponehala šele v poznem popoldnevu, a ravno pravi čas, da smo kolikor toliko varno izpluli iz marine Sukošani in ravno dovolj je je še bilo, da smo lahko razprli jadra, naštudirali idealni trim v orco in se podali v varna sidrišča.

Za nedeljo in ponedeljek smo imeli v duhu flotnega jadranja planirane štiri etape s katerimi bi objadrali akvatorij med Dolgim otokom in Ugljanom oz. Pašmanom. Žal tudi letos Eol ni bil radodaren s svojo sapico. Burja v soboto je razpihala vse, tudi samo sebe. ;)


Tako smo se v dveh dneh morali zadovoljiti s tremi res kratkimi plovi okoli manjših otokov.  Dovolj, da smo lahko preverili svoje jadralske veščine in dobili novega/starega zmagovalca Korošice - ekipo skiperja Gregor Andrejca, ki je ubranila lanski laskavi naslov najhitrejše jadralske ekipe na Koroškem. ;)

Dobre volje med jadralci tudi tokrat ni manjkalo in čeprav smo malo manj jadrali, smo se pa lahko toliko več družili, si izmenjali izkušnje in tkali nova poznanstva.

Se vidimo naslednje leto na jubilejni 20. Korošici!


Rezultati - Korošica 2018
Galerija - Korošica 2018 - foto by Grega in Viktor


-------------------------------------------------------------
Prispevek pripravil: Gregor Andrejc



Ni komentarjev: