nedelja, 16. september 2018

13. Mini Korošica - reportaža

Po lanski uspešni premieri smo se koroški jadralski navdušenci tudi letos podali v Kočevje, kjer smo 8. 9. 2018 na t.i. Rudniškem oz. Kočevskem jezeru izpeljali že 13. Mini Korošico – regato na jadrnicah Mini 12.

Lepo, še prav poletno vreme, je na ta konec Slovenije zvabilo precej članov našega društva. Večina je prišla kar z družinami, na regati pa se nas je pomerilo 10 tekmovalcev, od tega 2 predstavnici nežnejšega spola.

Kljub slabši vetrovni napovedi in z možnostjo popoldanskih ploh smo ob šibkem do zmernem vetru uspeli izpeljati vseh 5 kvalifikacijskih plovov in t.i. medal race. Še več, veter je kot naročeno pojenjal nekje ob 14 uri, ko je ravno bil čas, da prižgemo roštilje in se primerno okrepčamo za najpomembnejše zaključne boje. Žar mojster Stojan je letos dobil konkurenco, saj je dodatni roštilj priskrbel še Aleš. V dobri uri smo poskrbeli za vse lačne, takrat pa se je vrnil tudi veter, tokrat iz nekoliko spremenjene smeri.

Kako pa je potekalo tekmovanje? 
Kvalifikacijski plovi so bili nekoliko krajši kot lansko leto, zato je bil še kako pomemben čim natančnejši štart, saj je bilo vsak zaostanek zelo težko nadomestiti. V prvih petih plovih so izstopali predvsem Blaž, Grega in Klemen, prvo zmaga za jadralke v zgodovini društvenih regat pa je uspela Urški v tretjem plovu! 

Sledil je t.i. medal race, z nekoliko večjim regatnim poljem, dvema krogoma in dvojnimi točkami. Uspešne vožnje v kvalifikacijah je še nadgradil Gregor ANDREJC in z zmago v finalu tudi osvojil letošnjo regato! Drugo mesto v finalu in tudi v skupnem je pripadlo Stojanu BOŠNIKU. Bron pa je z nekoliko slabšim zadnjim plovom osvojil Blaž MIHELJAK.

Hvala Kočevsko in se vidimo prihodnje leto!



-----------------------------------------------------------------
Prispevek pripravil: Aleš Mlakar

Ni komentarjev: