sobota, 9. september 2023

Rekordna 18. Mini Korošica

Tradicionalna MiniKorošica je dosegla svojo polnoletnost. Že 18. leto zapored smo jadrali na jadrnicah Mini12! Tokrat se nas je zbralo rekordno število udeležencev. Sicer ne po številu nastopajočih v konkurenci, ampak po skupni številki vseh, ki smo jadrali oz. samo navijali za svoje. 

Promo video: https://youtu.be/uHiWZ1OKeRM

Posebna je bila tudi v tem, da smo prvič izvedli regatni plov za naš podmladek društva. Štirje fantje in eno dekle so odpeljali regatno polje v obliki palice. Tokrat smo sicer na hitro pripravili Mini mini Korošico, naslednje leto pa bomo umestili v dogodek tudi poseben plov za mladince. Čestitke Aljoši, Miši, Maj Ivanu, Vidjanu in Domnu, ki so v tem vrstnem redu pripeljali v cilj!

Tokrat nam Eol ni bil naklonjen. Regatno polje smo morali po prvem plovu skrajšati oz. omejiti na bližnji del jezera. Vozili smo palico v dveh ali enem krogu. Za navijače je bil ta format zanimiv, saj so se vse zanimive borbe in dueli na regatnem polju dogajali v vidnem polju iz udobnega zavetja sence ob pomolu.

Po predtekmovanju smo izvedli tolažilni plov za mesta od 10 do 15, repasaš pa je odločil o potnikih v finale, kjer so že čakali Aleš, Marko in Grega. 

 Finalni plov oz. t.i. medal race je prinašal dvojne točke. Tudi veter je močneje zapihal in izpeljali smo najdaljši krog. Spet je bil zelo pomemben štart, kjer so odlično tempirali predštartno proceduro Grega, Žiga in Aleš. Pravi občutek za vožnjo in obrate v veter je v pravem trenutku najdel Gregor Andrejc in suvereno zmagal zadnji plov, kar je tudi bilo dovolj za skupno zmago. Aleš Mlakar, ki se je po dveh letih spet udeležil Mini Korošice, je pokazal, da še ima odličen občutek za veter in jadra ter za las osvojil drug mesto. Čeprav boljši v medal race, je Žiga Andrejc prijadral na tretje mesto. Čestitke!

Pohvale in čestitke za pogum najmlajšim udeležencem regate - Vidjan, Domen in Maj Ivan (12let!) so štartali v konkurenci vseh in tudi uspešno prijadrali vse plove do cilja. Verjamemo, da so uživali, čeprav so večkrat morali poslušati 'pametne' nasvete svojih staršev iz pomola. ;)


 Odlično druženje na obali Kočevskega jezera je kot vedno 'začinil' žar mojster Stojan in dobre volje smo nadaljevali skupno druženje v bližnjem kampu.

Galerija slik - 18. Mini Korošica

Rezultati - 18. Mini Korošica

--------------------------------------------------------------------

Prispevek pripravil Gregor Andrejc.


Ni komentarjev: