sobota, 12. september 2020

Jubilejna 15. MiniKorošica

V soboto 9. septembra, smo se koroški jadralski navdušenci ponovno zbrali ob Rudniškem oz. Kočevskem jezeru, kjer smo organizirali jubilejno 15. Mini Korošico – regato na jadrnicah Mini 12. Po petih izvedbah na nekoč »koroškem morju« – Ivarčkem in šestih ponovitvah na Bohinjskem, smo se tokrat že četrtič zapored pomerili na Kočevskem jezeru.

Lepo, poletno vreme, je na ta konec Slovenije zvabilo precej članov našega društva, večina je prišla kar z družinami, na regati pa se nas je pomerilo 9 tekmovalcev, žal tokrat brez predstavnic nežnejšega spola. Vetrovne razmere so bile tokrat dokaj ugodne – vseskozi je pihal rahel, konstanten veter, ravno še dovolj za izvedbo vseh predvidenih plovov in za popoldansko spoznavanje s samostojnim jadranjem za podmladek našega društva.

Kako pa je potekalo tekmovanje? Plovi so bili dokaj kratki, zato je bil še kako pomemben čim natančnejši štart, saj je bilo vsak zaostanek težko nadomestiti. Izvedli smo 6 kvalifikacijskih plovov in ker smo imeli na voljo le 6 jadrnic je to pomenilo, da je vsak tekmovalec odpeljal 4 plove. Najboljših šest tekmovalcev v kvalifikacijah pa se je nato uvrstilo v finalno vožnjo oz. v t.i. »medal race«.

Že pred finalom je bilo jasno, da bo tudi letos zelo težko preprečiti zmago Gregorju Andrejcu, ki je blestel že v kvalifikacijah, nato pa suvereno slavil še v finalu ter tako še tretje leto zapored premagal vso konkurenco! Drugo mesto je prav tako prepričljivo osvojil Blaž Miheljak, tretjega mesta na stopničkah pa se je z odličnim finalnim plovom razveselil Janez Jurhar.

Pohvaliti je potrebno tudi vse preostale udeležence regate – vsi so tekmovali po svojih najboljših močeh in prav vsak se je v vsaj enem plovu kvalifikacij uspel prebiti na prva tri mesta, tako da je bil boj za uvrstitev v finale res izenačen.

Po regati je že tradicionalno sledil piknik z žar mojstrom Stojanom v glavni vlogi ter prosto jadranje, kjer so, kot rečeno, na svoj račun prišli tudi naši najmlajši ter žene in partnerke. V idealnih razmerah z ravno prav vetra smo tako dobili kar nekaj novih navdušenih jadralcev, za katere upamo, da se nam pridružijo na regatnem polju prihodnje leto.

Rezultati - MiniKorošica 2020

Galerija slik - 15. MiniKorošica 2020

_________________________________________________

Prispevek pripravil: Aleš Mlakar

Ni komentarjev: