torek, 8. december 2009

Zaokroženo 10. leto delovanja društva

Z občnim zborom in plesom KND smo zaokrožili letošnje že 10. leto delovanja našega društva! Mirne vesti lahko rečem, da je za nami eno najpestrejših let v zgodovini delovanja kluba. Ob vseh dogodkih izstopa jubilejna 10. Korošica. Uspelo nam je izdelati tudi unikaten prehoden pokal.

V nadaljevanju sem strnil vse letošnje klubske dogodke. Na naši spletni strani smo namreč redno spremljali vse dogodke znotraj in tudi zunaj kluba.

23. 1. 2009 - 1. navtični večer
Milanka nas je popeljala po čudovitih krajih naše južne poloble in nas, kot vedno, očarala s svojim pripovedovanje.

3. 3. 2009 - 2. navtični večer
Bivši skakalec in aktivni nordijec ter pogumen jadralec Miran Tepeš nas je popeljal s svojo Skokico okoli sveta.

6. - 20. 5. 2009 - Mini 12 na Ivarčkem jezeru
Tudi to leto nam je uspelo realizirati najem teh malih atraktivnih jadrnic in omogočiti jadranje na Ivarčkem jezeru vsakomur, ki se je za to opogumil. Več članov nas je v dveh tednih, ob vsakodnevnih popoldanskih dežuranjih, verjamem, uspelo navdušiti nad tem športom kar nekaj novih jadralcev.

10. in 17. 5. 2009 - Mini Korošica
Tokrat v dveh izvedbah in skupnim pokalom. Vsekakor najzanimivejša jadranja za pokal Mini Korošice do sedaj.

30. 5. 2009 - Bacov memorial - Izola

V spomin ustavnemu članu in strastnemu jadralcu poimenovano spomladansko klubsko jadranje na jadrnicah J24.

16. 9. 2009 - 3. navtični večer

Nekaj dni pred naj klubskih dogodkom leta smo se v hotelu Vabo dobili na žrebanju jadrnic in štartnih številk za regato Korošica in krajšem pregledu regatnih pravil.

19. - 21. 9. 2009 - Korošica 2009 - Murter

Tradicionalna regata Korošcev na Jadranu. Jubilejna 10. izvedba je postregla z zanimivimi boji. Izkazalo se je, da se je nivo jadranja v zadnjih letih močno dvignil, zato so bile razlike izredno male in pri oz. pod vrhom stalno različne ekipe. Kljub nekaj nevarnim kršitvam regatnih pravil smo sebi in drugim dokazali, da znamo jadrat tudi na malo bolj tehnično zahtevnih jadrnicah.

Toliko o dogajanju v klubu. O vseh ostalih dogodkih in jadralskih podvigih naših članov si preberite na našem spletniku, ki ga bomo njegovi uredniki skušali v novem letu narediti še bolj zanimivega in ažurnega. Veseli bomo vaših pripomb, pohval, predlogov in tudi pomoči pri soustvarjanju.

Sledite nas še naprej. Kmalu nove novice in informacije o klubskih dogodkih v letu 2009.

KND občni zbor 2009
-----------------------------------
Prispevek pripravil: Gregor Andrejc

Ni komentarjev: