sobota, 26. februar 2022

KND Navtični veleslalom - poročilo

Pretekli četrtek, 24. februarja smo se navdušeni jadralci KND, tokrat namesto v jadralske oblečeni v smučarske obleke, zbrali na smučišču Bukovnik. Eni bolj, drugi manj zavzeti, a vsi odločeni, da se spopademo z veleslalomsko progo pod vodstvom SK Iverka, vzdrževalcem družinskega smučišča Bukovnik.
 
Če nam na morju večkrat zagode Eol in se borimo z orkansko bonaco, smo se tokrat morali prilagoditi skoraj pomladnim temperaturam. Ampak pred štartom je bilo potrebno poskrbeti, da se jadralci počutimo bolj domače in hitro smo napihnili morske boje, ki so popestrile 'regatno polje' na štartu veleslaloma.

Po žrebu in prevzemu štartnih številk smo se hitro zvrstili na štartu. Prvotno mehka proga pa je iz tekmovalca v tekmovalca postajala hitrejša. Zavoji pa zaradi navoženega snega vedno bolj adrenalinski. Kljub temu, da se nas večina udeležencev le enkrat na leto spusti med vratce, se nismo ustrašili in polni adrenalina po odpeljanih dveh vožnjah komentirali naše izkušnje. Sodniki so opazili tudi en dotik boje in takoj je sledil kazenski obrat za 360. ;) Pohvaliti moramo naše najmlajše, ki so se neustrašno spopadli s progo in bi se še danes vozili, če jih nebi povabili na malico, ki smo si jo vsi, tudi navijači, privoščili ob prijetnem druženju v tamkajšnji brunarici.

Na koncu smo ob živahni debati stkali kar nekaj planov za prihajajočo jadralsko in klubsko sezono. Prav prijetno je bilo druženje po dolgem času omejitev in strahu oz. nelagodja pred posledicanmi epidemije.
 
Čestitke vsem tekmovalcem, še posebej vsem, ki so se uvrstili na stopničke!

Rezultati - KND Navtični veleslalom 2022

Galerija slik

 -------------------------------------------------------------------------
Prispevek pripravil: Gregor Andrejc

Ni komentarjev: