sobota, 11. september 2021

Odjadrali smo že 16. MiniKorošico

Jadralci Koroškega navtičnega društva smo se že dodobra udomačili na notranjskem, Kočevskem oz. bolj natančno ob Kočevskem jezeru. Že 4. leto zapored smo jadrali po tamkajšnjem rudniškem jezeru, ki nam vsako leto postreže z gostoljubjem in tokrat tudi z dovolj vetra, da smo brez težav izpeljali kvalifikacije in finalni plov. Potem pa so prišli na svoj račun mladina in navijači, ki jih skoraj do večera nismo dobili izpod jader. 

Kar 12 tekmovalcev se nas je zbralo ob pomolu jezera, našpičenih in željnih dobrega jadranja. Po 6-ih kvalifikacijskih plovih je bilo jasno, da smo dobili 6 najboljših jadralcev tega dne, ki so dominirali v svojih kvalifikacijskih plovih. V finalnem plovu pa po zadnji obračalni boji preobrat in zmaga v ciljnem šprintu za Hinka Andrejc, ki je tako potrdil odlično jadralsko formo in prejel pokal za 1. mesto. Drugo stopničko je osvojil debitant na Mini Korošici - Marko Garbus, tretje mesto pa zimzeleni Stojan Bošnik.

Prijetno druženje smo nadaljevali v bližnjem kampu, kjer je žar mojster Stojan še enkrat poskrbel za hranjiv zaključek večera. Sončna nedelja pa je izletnike popeljala po različnih koncih Kočevskega.

Čestitke vsem in že smo z mislimi pri regati Korošica!

Rezultati - 16. MiniKorošica - 4. 9. 2021

Galerija slik 

 -----------------------------------------------------------

Prispevek pripravil: Gregor Andrejc

Ni komentarjev: