nedelja, 25. julij 2021

Društveni piknik in KND match race

Pretekli četrtek, 22. 7. 2021, smo se, kljub poletnim oz. dopustniškim časom, v lepem številu zbrali člani našega društva. Na Velenjskem jezeru so nas pričakali člani Kluba vodnih športov Velenje, ki so nam zorganizirali hrano in pijačo, ter nam dobrovoljno v uporabo prepustili njihova plovila in prostore. 


Z družinskimi člani nas je bilo preko 20 in prav dobre volje smo se družili vse do poznih večernih ur. To je bilo prvo naše druženje po septembrski MiniKorošici. Seveda pa smo, željni jadranja, izkoristili veter in jadrnice Zeta (monosed), ki jih imajo kolegi velenjčani na voljo tudi za prosto izposojo, za prvi društveni match race - jadralski dvoboj. Velika večina udeležencev je sploh prvič jadralo na takih jadrnicah, ampak so se lepo izkazali, tudi ob pomoči izkušenejših jadralcev. Vsi smo, kljub slabemu in spremenljivem vetru, uspešno prijadrali do cilja!  

Prvič smo preizkusili tak format in zelo zanimivo je bilo iz obale spremljat jadralske dvoboje. Žal nam je veter še pred finalnimi boji ugasnil in morali bomo nadaljevati ob naslednji priliki. Sledila je živahna debata in zaključno vabilo na septembrsko Mini Korošico v Kočevje.

Galerija slik - foto Grega in Janez

Ni komentarjev: