ponedeljek, 11. september 2017

12. Mini Korošica - 9. 9. 2017


Slabe vetrovne razmere v preteklih letih in želja po odkrivanju novih krajev, nas je letos pripeljalo na Rudniško jezero, Kočevje. Jadralni klub Kočevje ima na voljo 8 jadrnic Mini12 in hitro smo se dogovorili za termin.
Jezero je ravno prav veliko za regato in še je ostalo prostora za
vztrajne ribiče na obali.  ;)
Imeli smo dovolj vetra z občasnimi močnejšimi sunki, ko si moral biti zelo previden, da nisi zajel vode. Zbralo se nas je 12 tekmovalcev, od tega 3 ženske, kar je največ v zgodovini MiniKorošice!

Plovi so potekali dokaj gladko, saj je bilo vetra dovolj. V povprečju je en plov trajal 15min. Najprej smo odpeljali 6 plovov za kvalifikacije; najboljših 8 se je nato uvrstilo v veliki finale, ki je štel dvojno, preostali 4 pa v mali finale.

V velikem finalu zmaga Samota Friškovca, ki je bil že prej suveren v kvalifikacijah in je tako potrdil skupno zmago ter nadgradil lansko drugo mesto iz Bohinja.
Drugo mesto je osvojil Aleš Mlakar, tretje pa presenetljivo v svojem prvem nastopu Klemen Jurhar, ki je odlično odpeljal veliko finale. 
Med ženskami se je najbolje odrezala Ana Kuhelnik, ki se je kot edina predstavnica nežnejšega spola uvrstila v veliki finale. Za preostali dve so bile vetrovne razmere na trenutke skoraj prezahtevne, vendar sta pogumno vztrajali do konca in si nabrali veliko dragocenih izkušenj za prihodnje regate. 

Ob koncu tekmovanja smo si kar na obali jezera pripravili piknik. Mojster žara je bil Stojan, ki je uspešno nahranil vsa lačna usta, tako tekmovalce kot spremljajoče družine in otroke in tako smo izvrstno dopolnili čudovit dan. Nekateri smo se odpravili proti domu, preostali pa na počitek v lesene hišice ob jezeru, kjer jih je naslednji dan čakalo odkrivanje okolice Kočevja. 

Selitev zadetek v polno, in na podlagi te dobre izkušnje bomo dogodek verjetno ponovili na isti lokaciji.





------------------------------------------------------------------------
Prispevek pripravila: Aleš Mlakar, Gregor Andrejc

Ni komentarjev: