ponedeljek, 10. oktober 2016

Korošica 2016 - reportaža

Za nami je ena vetrovno oz. vremensko najbolj pestrih regat in flotnih jadranj VSEH ČASOV! Za res gajstne jadralce in jadralke. ;)
Jadrali smo v orkanski burji/jugu/bonaci v štirih etapah okoli Ugljana do juga Pašmana. Pestra in naporna dneva skupnih jadranj pa sta se vedno končala z mirno nočjo in prijetnim druženjem s sojadralci.

Ok, lahko bi bilo še bolj orkansko, a jadrati v skupini pri sunkih do 25-30 vozlov tudi ni mačji kašelj. Čestitke vsem posadkam za prikazano jadranje, predvsem pa za pogum in ohranitev treznih glav skiperjev, ki so varno pripeljali posadke do zaključka na Pašmanu, kjer smo se ob odlični kulinariki in rujni kapljici na vrh še sproščeno poveselili.

Za popestritev dogajanja so letos skiperji v marini Žut izbirali najokusnejšo klobaso na Korošici, medtem pa smo se ostali zbrali na pomolu ob obloženi mizi raznovrstne ponudbe takih in drugačnih klobas. Zmagovalna je bila menda iz kmetije Bimer - nam je zaupala posadka ekipe Viktorja Sušeca. ;)


Pa še nekaj besed o zmagovalcih - ekipi skiperja Hinka Andrejc. Zelo suvereno so odpeljali vse štiri plove. Vedno odlično štartali in v treh etapah prvi pripeljali na cilj; v veterni loteriji tretjega plova pa potegnili kratko. Razlike so bile res majhne in že ena napačno izbrana stran stranice ali zamujen trim je dal priložnost drugi ekipi.

Med drugo in tretje uvrščeno ekipo skiperjev Aleša Cokana in Igorja Filipančiča se je vseskozi bil epski boj vse do konca. Dvakrat je Aleš prikrmaril v cilj z malo prednostjo, v zmagovalnem tretjem plovu celo z manevrom v zadnjih metrih. Pošten boj do konca.

Od ostalih posadk je nujno treba omenit še ekipe, ki so se razvrstile tik za odrom. Bile so tako izenačene, da bi jih skoraj vse lahko pustili skupaj na 4. mestu (glej rezultate). Vsekakor pa čestitke vsem ostalim, ki so se bolj ali manj uspešno spopadali z ekstremnimi razmerami.


Se vidimo naslednje leto! In še pozdrav EOL-u, ki nas je letos tako bogato obdaril. ;)


--------------------------------------
Prispevek pripravil Gregor Andrejc




 

Ni komentarjev: