ponedeljek, 19. september 2016

11. Mini Korošica, 11.09.2016

Po lanskoletni jubilejni izvedbi regate Mini Korošica na našem Ivarčkem jezeru, ki ga je v vmesnem času občutno prerasla jezerska trava, smo se koroški jadralski navdušenci letos ponovno zbrali na Bohinjskem jezeru. Čudovito, še prav poletno vreme, je na ta konec Slovenije zvabilo veliko članov našega društva. Večina je prišla kar z družinami. 


Napolnili smo prav vseh 14 jadrnic tipa Mini 12 in obetal se je zanimiv dogodek, le z vetrom ponovno nismo imeli sreče. Tega je bilo le za vzorec, malce bolj je zapihalo šele ob koncu tretjega plova, ob koncu četrtega pa je vetra tudi že čisto zmanjkalo…

Razmere torej, v katerih se najbolj znajdejo tisti res najizkušenejši jadralci, kar je suvereno dokazal »starosta« koroškega jadranja – Hinko ANDREJC. Z zmagami v prvem, tretjem in četrtem (najdaljšem, t.i. medal race) plovu ter drugim mestom v drugem plovu (ki se mu je kot najslabši izmed prvih treh brisal) je prepričljivo premagal vso konkurenco. Odlično je jadral tudi Samo FRIŠKOVEC, bil v vseh plovih nekje v ospredju in zasluženo osvojil končno drugo mesto. Za ovratnik pa mu je vseskozi dihal Stojan BOŠNIK, ki se je na koncu veselil bronaste medalje.

Posebej velja pohvaliti edino predstavnico nežnejšega spola Ano Katarino KUHELNIK, ki se je upala »udariti« z moškimi. In ne samo to, do polovice regate je imela v rokah skupno drugo mesto in edina odvzela zmago v enem plovu Hinku, žal pa se je v zadnjih dveh plovih »nekje izgubila« in tako nekoliko pokvarila končno uvrstitev.


Če ob koncu strnem vtise: kljub pomanjkanju vetra smo izvedli lep dogodek in bili na koncu vsi zadovoljni, tako jadralci, naše spremljevalke in otroci, pa še v dokaj toplem jezeru smo se lahko okopali. Za več jadralskih užitkov pa bomo morali v bodoče razmisliti o prestavitvi regate v zgodnejši majski termin, ko so bližnji vrhovi še zasneženi, take razmere pa po pričevanju domačinov omogočajo odlične pogoje za bolj adrenalinsko doživetje.

REZULTATI - 11. MINI KOROŠICA
GALERIJA - 11. MINI KOROŠICA 

-------------------------------------------
Prispevek pripravil: Aleš Mlakar

Ni komentarjev: