sreda, 3. junij 2015

10. MiniKorošica za Bac-ov memorial



V nedeljo, 31.5.2015 smo v organizaciji našega navtičnega društva izpeljali jubilejno deseto Mini Korošico, regato na jadrnicah klase Mini 12, ki je hkrati štela tudi za Bacov memorial.

Po petih letih gostovanja na Bohinjskem jezeru smo tokrat imeli priložnost tekmovanje ponovno izvesti na Koroškem, na Ivarčkem jezeru, za kar se moramo zahvaliti starosti koroškega jadranja, Bojanu Rodošku, ki je na naše jezerce pripeljal štiri jadrnice.
Žal je deževno in megleno jutro odgnalo kar nekaj že prijavljenih tekmovalcev, tako da se nas je zbralo le 8 najbolj zagretih jadralskih navdušencev. V zahtevnih vetrovnih razmerah, značilnih za Ivarčko jezero (beri: dokaj malo vetra z nenehnim vrtinčenjem in tu in tam kakšno močnejšo sapico) smo najprej izpeljali 6 kvalifikacijskih plovov. 
Največ znanja je tudi letos pokazal Aleš Cokan, saj je že v kvalifikacijah osvojil dva od treh svojih plovov; medtem ko se je za preostala tri mesta v finalu odvijal ogorčen boj med preostalimi tekmovalci.
Končno nas je ravno za finalni plov razveselilo tudi sonce, vetra pa je žal ostalo le za vzorec. Ponovno je svoje mojstrstvo v takih razmerah pokazal Aleš Cokan, ki je suvereno osvojil tudi t.i. medal race in zmagal regato z veliko točkovno prednostjo ter tako potrdil, da lansko zmagoslavje na Bohinjskem jezeru ni bilo naključje. Zanimiv je bil tudi boj za preostali mesti na stopničkah. Gregor Andrejc je v izdihljajih finalnega plova izkoristil manjšo napako Stojana Bošnika pri zadnjem obratu, v cilj prijadral z minimalno prednostjo, ter tako osvojil končno drugo mesto. Stojan pa je bil tudi dokaj zadovoljen s tretjim mestom, saj je lanskemu uspehu v »veliki« Korošici dodal še stopničke v mini Korošici.
Kasneje so na svoj račun prišli še preostali družinski člani in skupaj z ženami ter otroki smo ob sproščenem jadranju preživeli še preostalo popoldne. 

Ob tej priložnosti vabim vse ljubitelje jadranja, da večkrat obiščete Ivarčko jezero in preizkusite jadrnice, ki bodo tam ostale preko celotnega poletja ter tako nagradite trud ljudi, ki bi vendarle radi naredili nekaj več za popularizacijo tega športa in koroškega turizma nasploh.

Povezava do dokumenta - rezultati 10. MiniKorošica.

Galerija - 10. Mini Korošica in Bac-ov memorial









----------------------------------------------------------------
Prispevek pripravil: Aleš Mlakar 

Ni komentarjev: