nedelja, 15. junij 2014

9. MiniKorošica za Bac-ov memorial


V nedeljo, 8.6.2014 se nas je Pod Skalco na Bohinjskem jezeru zbralo 13 jadralskih navdušencev in v čudovitem, sončnem in vročem vremenu smo odjadrali že 9. t.i. Mini Korošico, regato na jadrnicah klase Mini 12, ki je hkrati štela tudi za Bacov memorial.

V slabih vetrovnih razmerah je suvereno slavil Aleš Cokan, z enim drugim mestom in s tremi zmagami v skupno štirih plovih in tako prvič postal prvak Mini Korošice. Boj za preostala mesta na stopničkah je bil bolj izenačen. Po treh plovih si je sicer znatno prednost zagotovil Gregor Andrejc, vendar se je vidno utrujen (po naporni fantovščini) odpovedal nastopu v zadnjem plovu. S tem je možnost osvojitve srebra omogočil bodisi Alešu Mlakarju ali Blažu Miheljaku (obema v primeru zmage v zadnjem plovu). Vendar je imel Aleš Cokan svoje račune in je z zmago tudi v zadnjem plovu pomagal Gregorju, da ohrani skupno drugo mesto, Blažu pa je uspelo obraniti napad Aleša Mlakarja in osvojiti bron.


Med drugimi tekmovalci velja pohvaliti pogumno predstavnico lepšega spola Ana Kuhelnik, ki se je uspešno spopadla z moškimi konkurenti in predvsem v prvem plovu s 6. mestom prijetno presenetila. Žal zaradi družinskih obveznosti ni vztrajala do konca tekmovanja. Med kolegi jadralci iz JK Škuner se je najbolje odrezal Timotej Veršec, ki je za las zgrešil 5. mesto, bil pa je vseskozi blizu boju za medalje. Prijetno je presenetil tudi Hugo Osojnik, ki je najbolj napredoval od lanskega leta, saj je lani zadnji, letos napredoval nekje med sredino vseh udeleženih.
Na splošno so bile jadrnice letos veliko bolj izenačene in nobena ni odstopala ne v dobrem ali slabem, tako da je bilo vse odvisno od tekmovalcev samih. Zelo pomemben je bil dober štart, saj so se jadrnice, ki so ujele svež veter, kar hitro odlepile od preostale gneče. Vseskozi je bilo potrebno opazovati iz katere smeri bo prišla kakšna močnejša sapica in temu primerno prilagajati taktiko.

Vabljeni tudi prihodnje leto, ko bo jubilejna 10. Mini Korošica, z željo po še boljših vetrovnih pogojih in še malo številčnejši udeležbi.


Rezultati

 -----------------------------------
Prispevek pripravil: Aleš Mlakar

Ni komentarjev: