četrtek, 11. april 2013

1. Navtični večer: RIBOLOV Z BARKE

Predavanje g. Iztoka Šušteršiča je preseglo vsa pričakovanja prisotnih na torkovem navtičnem večeru v Koroški izbi v hotelu Vabo. Le-ta je bila še ravno dovolj velika za vse navdušene ribiče, jadralce, ki smo prišli nevedoč, da nas bo g. Iztok tako izčrpno popeljal skozi celotno 'zgodbo' ribolova z barke.

Od ribolova med plovbo, med zasidranim plovilom; z malimi ali velikimi palcami in trnki. Od povsem enostavnih do kompleksnih in živih vab do različnih metod lovljenja. Vsi prisotni smo dobesedno požirali dejstva, zanimivosti in izkušnje, ki jih je z nami širokosrčno delil g. Iztok. Človek je živa enciklopedija ribolova!

Po več kot treh urah izčrpnega predavanja pa se je druščina preselila v restavracijo, kjer smo nadaljevali sproščeno debato ob sardelicah in rdečem vinu.


Še enkrat hvala g. Iztok, da ste nesebično z nami delili svoje izkušnje in znanje. Vedno dobrodošli na Koroškem in v našem društvu! Verjamem, da je po tem predavanju marsikdo sklenil, da na prvem jadranju poizkusi loviti vsaj z najenostavnejšo vabo s slamico. ;)

Povezava do predavanja in ostalih zanimivih vsebin spletne strani podjetja Harpoon.












-----------------------------------------------
prispevek pripravil: Gregor Andrejc

Ni komentarjev: