sreda, 29. junij 2011

3. Bacov memorial pod streho

Preteklo nedeljo 5. junija nam je v sodelovanju s podjetjem Cleanport uspelo pod streho spraviti že 6. pomladansko jadranje KND. Tokrat je tekmovalo 7 posadk. Pridružila se nam je tudi ekipa Škuner iz NK Škuner, ki so z nami jadrali že na Bohinjskem jezeru.

V lepem in sončnem dnevu ter konstantnem vetru jakosti 8-12 vozlov smo odpeljali 4 plove, ki so trajali po cca. 45min. Kot načrtovano smo vozili palico in po nekaj prvih obratih s špinakerjem, ko smo se še zelo lovili, ujeli ritem ter (po besedah sodnikov) lepo obračali okoli boj. Nekaj prihodov v cilj je celo odločil fotofiniš.


Boj za prva tri mesta ter osvojitev pokalov, je potekal med tremi posadkami. Vsaj končni rezultati kažejo na to. Moram pa tu pohvalit vse ekipe, saj smo v cilj prihajali brez večjih zaostankov. Na koncu je kratko potegnila posadka Švedisturkom s skiperjem Alešem, ki je še drugo leto zapored z istim številom točk osvojila 3. mesto pred ekipo Deep Blue skiperja Stojana. Že tretje leto zapored je zmagala ekipa Andrejci!

Rezultati
3. Bacov memorial

-----------------------------------
Prispevek pripravil: Gregor Andrejc

Ni komentarjev: