sreda, 11. maj 2011

6. Mini Korošica 2011

Dobra vremenska napoved je bila lepa popotnica regati, ki smo jo v sodelovanju z JK Bohinj organizirali preteklo nedeljo 8. maja 2012. Tokrat so se nam pridružili člani navtičnega kluba Posavja - ŠKUNER in kljub dejstvu, da so prvič jadrali z jadrnicami razreda mini12, prikazali solidno (tudi odlično) jadralsko znanje. Tako se nas je zbralo 15 tekmovalcev, željnih jadralskih užitkov in Bohinjsko jezero se je kmalu polnilo z malimi jadrnicami.



Po začetnem spoznavanju z opremo in okoljem (ne-vetrnimi pogoji) smo izvedli dvojni žreb jadrnic in že 6. mini Korošica se je lahko začela. Skupno smo odpeljali 4. plove; po dveh plovih smo zamenjali jadrnice. Priznam, da je vsaka menjava jadrnice svojevrsten izziv, saj se je potrebno navaditi na malenkosti, ki jadrnice ločijo med sabo (pedala za krmiljenje, 'špijuni' na jadrih, pa še kaj). Po prvih plovih, ko je bilo vetra prej manjko kot dovolj, nam je po vmesnem odmoru EOL privoščil nekaj več sapice in pa tudi več vrtinčenja. Le-to je, predvsem na zadnji stranici in okoli štartne linije, predstavljalo pravo loterijo pri izbiri poti in le najspretnejši so uspeli vnovčiti znanje (pa tudi srečo) na poti v cilj ali obratu. Kar nekaj uvrstitev se je tu pokvarilo ali popravilo.

Skupno smo dobili 3 različne zmagovalce plovov. Še najbolje je za skupno zmago kazalo Gorazdu Ferku iz navtičnega kluba Škuner, ki je v zadnjem plovu potreboval še eno uvrstitev na prva tri mesta, še po prvem krogu držal 3. mesto, vendar na koncu nekoliko zaostal. Skupno zmago je tako z zmago v zadnjem plovu in najbolj konstatnimi uvrstitvami (šteli so vsi plovi) potrdil Gregor Andrejc. Tretje mesto je za las ujel Aleš Cokan, ki je kljub slabšim začetnim predstavam vztrajal in se z odličnimi vožnjami prebil na stopničke. Še en dokaz več, da ni nikoli nič izgubljeno. Slab ali celo zelo slab štart ni nikoli pomenil dokončnega poraza. Čestitke vsem udeležencem za prikazano, saj ni nikoli noben preveč zaostal. Se vidimo naslednje leto!!

Tukaj so rezultati.

Še nekaj je potrebno poudariti. Tokrat smo imeli čast podeliti nove pokale, ki so unikaten izdelek, za katerega sta v največji meri zaslužna Nac Žuber (dizajn) in Aleš Cokan (izvedba).



Iz Mini Korošica 2011 - foto by Kristina in David

-----------------------------------
Prispevek pripravil: Gregor Andrejc

Ni komentarjev: