ponedeljek, 8. november 2010

Uspešno izpeljan 2. Bacov memorial

Preteklo soboto smo uspešno izpeljali prestavljeno regato, ki jo organiziramo v spomin na našega dolgoletnega sojadralca in ustanovnega člana kluba. 2. Bacov memorial je postregel s pestrim dogajanjem na regatnem polju. Oblačno, turobno vreme, a ravno pravšnji veter, ki je poskrbel za odlično jadranje.

Na začetku je celo kazalo, da se nas eol ne bo usmilil, saj je bil veter preveč nestanovit oz. ga ni bilo. Nato pa se je le nekako unesel in menjal smer le toliko (do cca. 15°), da je popestrilo jadranje. Odpeljali smo vse načrtovane 4 plove in pri tem imeli tudi srečo, saj je veter kmalu po koncu ugasnil. Same barke so se zopet izkazale kot zelo zahtevne za upravljanje. Predvsem v šibkem vetru je bilo potrebno imeti 'pravi občutek' za jadra. Nemalo kdo pa je imel težave pri obračalni boji, ko je že sama prerazporeditev teže po barki vplivala na plovnost. K temu dodajmo še spremembo vetra in morski tok pa so tu težave.

Mislim, da so lahko bile na koncu vse posadke zadovoljne z doživetimi jadralskimi užitki. Le krmarji smo bili malo premraženi. Regata je bila zelo izenačena, saj je kar 5 posadk od 7-ih vsaj v enem plovu končala znotraj prve trojke. Najbolje pa je začutila jadrnico in jadra, ter imela najmanj težav ekipa Andrejci, ki je zmagala vse 4 plove. Na drugo mesto se je z istim izkupičkom točk kot tretjeuvrščeni, a z boljšimi uvrstitvami, zvrstila ekipa Oštro sailing team 1 pred ekipo Cokani.

Vsi rezultati na povezavi. Žal brez imen ekip saj smo izgubili seznam prijavljenih.


Iz 2. Bacov memorial - 6.11.2010

-----------------------------------
Prispevek pripravil: Gregor Andrejc

Ni komentarjev: