četrtek, 16. september 2010

Odpovedana regata za 2. Bacov memorial

Žal poročamo, da je bila letošnja regata za Bacov memorial odpovedana. Seveda na največjo žalost osmih posadk, našpičenih za borbo na vodi in tako prikrajšanih za jadralske užitke. Pihala je namreč močna burja, ki je dodobra spenila morje. Glede na lepo sončno morje pa verjamem, da bi bili vsi pripravljeni poizkusiti tudi v takih razmerah, vendar so izkušnje organizatorja velevale odpoved regate. Vendarle so jadrnice J24 zelo lahke in opremljene z enim 'set'-om jader. Za tak veter bi potrebovali manjši flok in prav tako manjše glavno jadro.

Istočasno pa so se na regatnem polju med Izolo in Koprom med sabo, vetrom in morjem pomerile številne posadke na diplomatski regati. Iz pomola marine smo lahko spremljali zanimive boje med nastopajočimi in bili priča ničkoliko težavam posadk, ki so se spopadale s sunkovito burjo. Tako nam je bilo vedno bolj jasno, da bi mi imeli še veliko več težav pri upravljanu jadrnic.

Na diplomatski regati je tudi nastopila posadka pod vodstvom skiperja Koroškega navtičnega društva - Bojana Rodoška, ki tako še naprej skrbi, da se ime našega kluba redno pojavlja med jadralsko srenjo.


-----------------------------------
Prispevek pripravil: Gregor Andrejc

Ni komentarjev: