sreda, 16. junij 2010

Adrenalinska 5. Mini Korošica

Za nami je najrazburljivejša regata MiniKorošica do sedaj. Razburljiva ne samo po tesnih bojih, kot smo bili že navajeni iz Ivarčkega jezera, ampak tudi po obilici vetra. Če se je kdo v preteklosti spraševal kaj se zgodi, če se zajame voda, smo to lahko videli na lastne oči. Hvala Franjo. :) Lahko povem, da posledic nista utrpela niti barka, niti njen skiper. Čeprav kopanje pri temperaturi vode 17° C ni bilo med najprijetnejšimi. Ampak adrenalin je naredil svoje.

Štartno polje je bilo pomaknjeno v zaliv pri Skalci (na začetku jezera), kjer so tudi 'parkirane' jadrnice, obračalna boja pa je bila postavljena nekje proti sredini jezera (glej sliko). Tudi tokrat se nismo izognili močnemu vrtinčenju vetra, predvsem v zalivu, kjer je potekal štart. Spet se je bilo potrebno hitro prilagajat in odločat o taktiki.


Tako smo v treh izpeljanih plovih dobili 3 zmagovalce. Kar nekaj tesnih odločitev pa je kasneje prineslo zmago in hkrati sploh prvo uvrstitev na zmagovalni oder na dosedanjih solo regatah za MiniKorošico, Davidu Andrejcu. Čestitamo!

In če za konec še povzamem njegove besede po koncu res prijetnega dne na Bohinjskem jezeru: 'Počutil sem se delirično!', se lahko povsem strinjam in upam, da govorim za vse, da smo preživeli en super jadralski dan. Hvala Bohinj! Hvala tudi France za dobro vodenje regate.

Bohinjsko jezero je vsaj za en dan postalo koroško morje!

Rezultati:
1. David Andrejc
2. Samo Vončina
3. Gregor Andrejc

Povezava do dokumenta Rezultati MiniKorošica 2010.

Mini Korošica 2010

-----------------------------------
Prispevek pripravil: Gregor Andrejc

Ni komentarjev: