ponedeljek, 2. april 2007

Skiper trening - Murter (2007)

Tudi letos je na Murterju potekal skiper trening v soorganizaciji Koroškega navtičnega društva in sicer od 30.3. do 1.4..

Say Millenium charter je, kljub zgodnjemu terminu, solidno pripravil kar lepo število različnih jadrnic. Od 31 čevljev pa vse do 47! Tudi tokrat je bilo možno najeti skiperja. Za tiste, ki so se po večerih vračali v marino, pa je tudi bilo poskrbljeno s hrano in pijačo v Say Clubu.

Tokrat smo se pomladanskega jadranja udeležili tudi: novopečeni skiper Jernej, Grega A., Grega K., Boris in Matjaž. To priložnost smo želeli izkoristiti, ne samo za uživanje na morju, ampak tudi za učenje mornarskih veščin. Naša jadrnica je bila ABA - Sun Odyssay 32i. Dvokabinska različica ponuja znotraj veliko prostora v vseh delih jadrnice (ogromna krmna kabina, velik wc, usnje v salonu), jadralsko oz. plovno pa tudi navduši z dobro okretnostjo in solidno uravnoteženostjo. Le kak m2 več na jadrih bi prišel prav.

Že v četrtek zvečer smo prispeli v AC-marino na Jezerih (Murter), kjer nas je čakala pripravljena jadrnica in veselo smo se vkrcali ter privoščili večerjo in pijačo po naporni vožnji (pokvarili so se nam namreč amortizerji). Zjutraj smo najprej jadrnico tudi uradno prevzeli in ko so nam odpravili manjše težave, tudi odpluli... V prijetnem SZ vetru, pihalo je do 15 vozlov, smo odpluli do vasice Muna na otoku Žirje. Na pomolu nismo ostali dolgo, saj je to mesto rezervirano za redno linijo z celino (čez noč je hidrogliser Jadrolinije parkiran čez cel pomol in v preteklosti sem že tudi prenočil na njegovem boku), tako da smo odpluli proti Kakanu, kjer smo v prijetnem zavetrju prenočili na sidru.

Ker nam je zjutraj zmanjkalo kruha smo se odpeljali čez preliv v Kaprije. Spet smo predolgo spali in v trgovini ni ostalo nič za nas. Povedali so nam, da kruh pripelje hidrogliser, kar pa se je izkazalo za neresnično. Čas, ko smo čakali na prihod, pa smo vsaj koristno porabili za treniranje manevrov pristajanja, vezanja na obalo,... Bilo je pozno popoldan, ko smo razprli jadra ter zajadrali proti Kornatom. V Ravni Žakan smo prispeli ravno pred mrakom. Dovolj za sprehod po otoku in nazaj kuhat večerjo. Na pomolih je bilo zvečer kar živahno! Poleg nas so si to destinacijo izbrali še eni so-klubski zanesenjaki, ribiška ladja (veselo so več kot 2h veselo prebirali ulov), policijski čoln (pobrali so najlepši ulov...itak :)) ter ostale jadrnice. Za privez niso računali!
Zjutraj smo kaj hitro odpeketali. Nekaj milj prejadrali, nato pa je že tako slab veter okoli 10h ugasnil. Z ostalimi ekipami smo bili zmenjeni, da se dopoldan dobimo pred marino in se pomerimo kdo je hitrejši, ampak kot rečeno je veter ugasnil. Odpeljali smo se v zaliv Vršak na Murterju, se privezali k pomolu in se predali soncu in ... Tudi v vodo smo si upali, ampak zgolj na hitro saj je bila temperatura podobna tisti Soče v poletnih dneh.

Okoli 14h smo pripluli v marino... šok... odpeljali so nam pomol (dobesedno) in morali smo se parkirati pod dvigalo na servisni pomol. Barko in marino smo zapustili okoli 5h popoldne... dobre volje in zadovoljni z doživetim.

KRATKO A SLADKO! :)

Slike si lahko ogledate tukaj.

-----------------------------------
Prispevek pripravil: Gregor Andrejc

Ni komentarjev: